Prachtige vaarroutes Nederland tijdens de herfst

Home Vaarverhalen Prachtige vaarroutes Nederland tijdens de herfst

Delen:

De lente en de zomer is voor velen dé periode om er op uit te gaan met de boot. Na de zomer verdwijnt de boot in de winterstalling voor het volgende jaar. Dat terwijl de herfst toch wel als een van de mooiste periodes van het jaar kan worden gezien. En zo zijn er ook vele vaarroutes door Nederland die in de herfst zeker aan te raden zijn. De mooie herfstkleuren maken de vaarroutes nog mooier dan dat ze al zijn. Een Grouwstervletvaarder, uit ons buurland Duitsland, heeft een prachtige herfstreis gemaakt door Nederland. Deze delen we graag met je.

Van Lek naar de Nederrijn

De reis begint vanaf Lek naar de Nederrijn. Een prachtig bewaard gebleven rivierlandschap met drie enorme stuwen. Lek is een Nederlandse rivier die vanaf Wijk bij Duurstede de voortzetting vormt van de Nederrijn en zich bij Kinderdijk verenigt met de Noord. Bij de Nieuwe Maas zet de rivier zich in westelijke richting voort. De lengte bedraagt 62 kilometer.

Ze varen door prachtige gebieden, zoals Doorwerth, waar een ruig kastelenlandschap te zien is. In de buurt van Driel, wat internationaal bekend staat om de Slag om Arnhem.

De vaarroute door Nederland (herfst) eindigt in Grou

Ze zijn gevestigd in het mooie en traditionele Blokzijl. Blokzijl heeft een eigen haven voor de pleziervaart en een sluis. Op de kade staat een oud kanon. Hier kunt u foto’s maken u verdiepen in de geschiedenis. Langzaam gaat de tocht terug naar Grou via het Nationaal Park de Weerribben richting de prachtige Kalenbergergracht. De tocht leidt door een voormalig heidegebied met veel prachtig bewaarde heidevelden. Ze varen door Oost-Friesland om vervolgens te eindigen in Grou.

Deze route laat zoveel mooist van Nederland zien, vooral in de herfst. Kastelen, natuurgebieden, noem maar op! Veel plezier!

Prachtige vaarroute door de Hanzesteden in Nederland

Tijdens deze herfst vaarroute door Nederland kom je langs de prachtigste steden en dorpen, met een rijke geschiedenis. Zo brengt deze vaarroute je bij de Hanzesteden van Nederland.

Wat zijn Hanzesteden?
Ergens tussen 1100 en 1200 zetten vertegenwoordigers van verschillende steden hun handtekening onder het Hanzeverbond. Dit verbond was een samenwerkingsverband voor de Hanzesteden en de handelaren in deze steden. De handel ging grotendeels over zee. Een mooi stukje historie dat de steden van Nederland veel welvaart heeft gebracht.

Verder met de vaarroute in Nederland. Bij Arnhem slaan ze af naar de IJssel, richting de Hanzesteden Doesburg, Zutphen en Kampen. Rechtdoor gaat de Nederrijn, over het Panderdense kanaal, de Rijn in. Uiteindelijk komen ze aan bij Hattem. Om vervolgens door te varen naar Blokzijl.