Geschiedenis Grouwster Vlet

Home Over ons Geschiedenis Grouwster Vlet

De Grouwster vlet is een bekend begrip als het gaat om boten. Zolang de naam bestaat worden er al nieuwe Grouwster vletten op maat gebouwd, zowel het exeterieur van de boot als het interieur. Daarnaast doet Grouwster vlet al het onderhoud. Een Grouwstervlet gaat dus vele tientallen jaren mee.

Geschiedenis Grouwster vlet gaat meer dan 30 jaar terug

~ 1978 ~

De geschiedenis Grouwster vlet begint in eind jaren 90. In 1978 is Grouwster vlet opgericht door de toenmalige eigenaar. Toen al gevestigd in Grou. een mooi watersportdorp in Friesland.

~ 1989 ~

Het bedrijf en Bart gaan ver terug. In 1989 maakt Bart zijn eerste werkdag bij Grouwster vlet mee, als timmerman. Bart was toen 18 jaar oud. Hij bouwde aan de interieurs van de Grouwster vletten.

~ 2009 ~

In 2009, kwam de toenmalige eigenaar van Grouwster vlet met een aanbieding; Bart kreeg de kans om vennoot te worden. Dit was altijd al de grote wens van Bart. Hij heeft een warm hart voor het vak en Grouwster vlet.

~ 2013 ~

In 2013 werden de zaken verder afgehandeld en gingen Bart en Rita samen als eigenaar verder met Jachtwerf Grouwster vlet.

Grouwster vlet heden

Het gaat goed met Grouwster vlet. Steeds meer eigenaren van verschillende merken boten weten de werf te vinden. Hier zijn Bart en Rita blij mee. Onderhoud is een expertise van Grouwster vlet, waar meer en meer de aandacht op gevestigd wordt.  Momenteel focust Grouwster vlet zich dus niet enkel en alleen meer op de onderhoud van boten van hun eigen merk, ook wordt onderhoud gedaan aan andere merken boten.

Geschiedenis Grouwster vlet: eerbetoon aan Douwe van der Meer

Ook de vader (Heit) van Bart, Douwe, was zeer vereerd dat ze in 2009 bij de Grouwster vlet kwamen. Hij leverde al jaren de motoren van Vetus aan de werf en kon met zijn kennis veel betekenen voor zijn zoon en het bedrijf. Helaas werd Douwe in 2009 ernstig ziek. Het mooie idee van vader en zoon werd opeens in één klap van tafel geveegd. Veel ziekenhuisbezoeken en behandelingen konden helaas niet voorkomen dat op 9 september 2010 Douwe kwam te overlijden aan de gevolgen van een hersentumor, in het bijzijn van zijn vrouw, Bart en Rita.

Het plan moest bijgesteld worden, maar ook wilden ze Douwe laten zien dat ze er voor gingen. Dit gaf Bart en Rita extra kracht. Tot op de dag van vandaag wordt er nog gedacht aan ‘Heit’, omdat er zo vaak een vraag is waar Heit zeker een antwoord of oplossing voor had.