Oedsmawei 4 9001 ZJ, Grou
Tel.0566-622410 •

Vaarverhalen

Blauwe Engel

Juli 2007, mijn man en ik kregen een uitnodiging voor de opening van de skûtsjesilen wedstrijden in Grou. De dag voor de wedstrijd wandelden we wat door regenachtig Grou en opeens stonden we oog in oog met een Grouwster Vlet, op een trailer voor de deur van een grote werkplaats. Het was, zeker toen we hem ook van binnen zagen, precies de boot die we altijd wilden hebben. Tenminste voor later, als we meer vrije tijd zouden hebben.

Maar na één nachtje slapen zeiden we tegen elkaar: waarom eigenlijk later? Waarom niet nu? Die avond kwamen we Fedde van der Werf tegen op een feestje. De volgende dag maakten we een proefvaart en we kochten de boot. We hebben er geen dag spijt van gehad.

Onze Blauwe Engel is een fantastisch schip. Bestand tegen wind en regen, maar door de grote kuip en het dakluik ook heerlijk in de zon. Overdag varend of stil genietend aan een marrekrite, maar ook ’s avonds met kaarsen en muziek in de kajuit.

Extra plezier kregen we er nog van toen er ook een club van Grouwster Vletbezitters werd opgericht. Uren kunnen we met elkaar praten over spannende vaartochten, prachtige ligplekjes, net niet te lage bruggen en lastige sluizen. En natuurlijk vooral over onze boten.

Intussen denken we stiekem aan de aankoop van een iets grotere. Niet voor nu hoor, maar voor later natuurlijk.

Margriet van Lith
Secretaris Grouwster Vlet Club

De grouwster vlet in beeld

Klik op een foto voor een vergroting

  • Blauwe Engel