Droomvaren met de Catharina Elisabeth

Home Vaarverhalen Droomvaren met de Catharina Elisabeth

Van platbodem naar vlet,een geslaagde overgang! Sinds bijna 40 jaar hebben we eerst met onze zeeschouw en ons botterjacht Tuitje in de waddenzee, de Oostzee en in Holland tot de Schelde gezeild. We konden ons het varen zonder zeil niet voorstellen. We wisten echter ook dat een botter naar mate wij ouder worden steeds moeilijker te zeilen zou zijn. Maar ons van ons botterjacht Tuitje te scheiden was onvoorstelbaar.

Tot de zomer van 2009, toen we tijdens ons verblijf op Ameland de Grouwstervlet „De Brûzende Bolle„ van Francis en Sjoerd Tolsma zagen. We waren meteen enthousiast, zo´n wonderschone motorboot hadden wij nog niet eerder gezien.

We waren het met elkaar eens: wanneer er een motorboot komt, dan alleen een Grouwstervlet. Een proefvaart bij de werf heeft ons definitief overtuigd. Een koopcontract was snel ondertekend omdat we zeker waren dat we met dit schip ook op hoge leeftijd nog zouden kunnen varen. Al bij de planning hebben we gemerkt dat we met Fedde en Bart zeer kundige partners hebben,  die al onze bijzondere wensen kunnen vervullen. De cascobouwer heeft een stalen romp van de beste kwaliteit gebouwd, de bouw hebben we bij onze vele bezoeken kunnen volgen. Voor de afbouw van het interieur was Bart ons hoofdaanspreekpunt en hij heeft ons met zeer goede,eigen, ideeen geholpen en onze voorstellingen voor de interieurbouw gecompleteerd. Zo is het interieur nog mooier geworden dan we ons hadden voorgesteld, en dat in een perfecte kwaliteit.

Catharina Elisabeth

Door onze vele bezoeken en mijn werkbezoek van een week aan de werf hebben we ervaren dat de kwaliteitseis bij alle medewerkers erg hoog is. Ook bij de techniek werden alle wensen vervuld. Zo werd onze Grouwstervlet ´Catharina Elisabeth´ op de afgesproken datum 9 April 2011, gedoopt. De afrekening verliep uiterst solide en overeenkomstig het afgesloten contract.

Tegen de raad van Fedde in wilden wij de boot meteen naar onze ligplaats in Norddeich. Hij had het nieuwe schip graag langer willen proberen. Wij wilden echter midden mei al een lange vaart naar Müritz en Berlin maken. Dit hebben we ook gedaan:over de Elbe en Elde-Müritz-Waterstraat, de Müritz,Berlijn, de Havel,Potsdam,het Middenkanaal en de Weser en weer terug naar Norddeich.

Een rondreis om aan te bevelen

met ongerepte natuur. Dit alles zonder fout of storing van ons perfect gebouwde schip. De vaareigenschappen zijn uitstekend,de open kuip geeft ons het gevoel,zoals bij onze botter, dichtbij het water te zijn. Het grote schuifdak staat bij mooi weer altijd open.

Zeewaardig

Omdat de motor erg stil is heb je het gevoel alsof je, zoals bij het zeilen. Het verbruik bij langzaam varen door de meren in het oosten van Duitsland was slechts 5 liter en dat bij een motor van 170pk. De techniek heeft ons niet een seconde in de steek gelaten. Ook bij de sterke wind en hoge golven op de terugweg heeft onze Catharina Elisabeth haar uitstekende vaareigenschappen bewezen, absoluut zeewaardig.

Een reis als in een droom met een droomschip. Niet 1 dag hebben we het zeilen gemist. Onze dank gaat uit naar de werf en haar medewerkers, omdat zij onze droom in vervulling hebben laten gaan.

Hilke en Fritz Wolff uit Leer (Duitsland)